DKK
  • DKK
  • EUR
  • SEK
  • NOK
  • USD
DIY: Sy et tylskørt

Hvilke små piger (eller barnlige/farvelige sjæle) drømmer ikke om et fint tylskørt. Du kan selv sy det, ved hjælp af denne nemme DIY/vejledning. Og så se lige denne flotte regnbuefarvede tyl med glimmer vi har fået produceret hos Juels.dk. 

Du skal bruge mellem 1,5m-5m afhængig af størrelse og hvor meget 'strut' du ønsker. 

Jeg har syet til en 4 årig, og jeg har brugt ca 2m. 

 

1. Start med at klippe 5 'strimler' a 20cm i højden og den fulde bredde. Dette bliver den nederste bane på skørtet. Til den øverste del af skørtet klipper jeg 2 'strimler' a 15cm højde og fuld bredde. 

2. Sy nu de 5 strimler på 20cm sammen til en lang strimmel, og gør det samme med de 2 strimler på 15cm.

3. Nu skal de 2 lange strimler rynkes. Jeg gør det på overlocker. Indstillingerne skal stå på den højeste differentiale og højeste stinglængde.. 

4. Så burde din overlocker rynke stoffet så fint sammen som her på billedet.

5. Så ser det sådan ud. Det kan også gøres på almindelig symaskine ved at sy 2 parallelle syninger med længste trådlængde og herefter hive i den en af trådene.  

6. Jeg vil gerne have t det rynker endnu mere. Derfor samler jeg de 2 'ligeud-tråde' i sømmen op. Dem hiver jeg i og det får stoffet til at rynke mere. Fordel rynkerne pænt og jævnt. 

7. Nu skal du 2 stykker syes sammen. 

8. Sy den lange rynkede underdel, på den nederste del af den ikke-rynkede korte overdel. Vær opmærksom på retside og vrangside. 

9. nu ser det sådan ud. Sy skørtet sammen i siden. 

10. Hvis du ønsker et nederdel-skørt kan du nu sy en taljeelastik, på den øverste del af skørtet. Afmål et stykke elastik og sy det sammen til en ring. 

11. sy nu elastik-ringen på dit skørt. Ret mod ret. Pas på at overlock-kniven ikke rammer ind i elastikken.

12. Vend elastikken ud. Stik den 3mm fra kanten hele vejen rundt, så den lægger sig pænt ned. 

13. Voila!

14. Du kan også vælge at sy dit skørt på en overdel. Blusen er i uld/silke, stumper lidt til Elnas lille buttemave. Så jeg klippede lidt af den i længden og syede skørtet på.

Du finder tyl her: https://juels.dk/products/rainbow-glimmer-tyl-juels

Se det store udvalg af elastik og talje elastik her: https://juels.dk/pages/rapid-search-results?q=elastik&page=1&sort_order=relevance

Uld/silke finder du her: https://juels.dk/collections/uld-silke

 

Noget på hjerte? - Efterlad en kommentar

OBS - kommentarer skal godkendes inden de er synlige.