DKK
  • DKK
  • EUR
  • SEK
  • NOK
  • USD
Sy i uld/silke og uldjersey

Jeg har valgt at bruge olivengrøn uld/silke jersey, og koks uld/silkejersey til kanter, for bedre at kunne vise hvad jeg laver hvornår. jeg har overlocket med hvid tråd for at vise syninger tydeligt. Ligeledes har jeg brugt sort tråd til stikninger, for at tydeliggøre de 2 forskellige stikninger jeg foretrækker at sy med. 

Jeg har syet efter Made by Runis mønster som findes her: https://juels.dk/collections/monstre-mm/products/every-day-tak-top-male-s-xxxxl

Find uld/silke her: https://juels.dk/collections/specialdesigns

Find vores store udvalg i merinould her: https://juels.dk/collections/uld-wool

1. Klip et forstykke og en rygstykke. + en strimmel af stoffet på tværs af trådretningen. Jeg har brugt en 4cm strimmel.

sy skuldersømme sammen

2. sy skuldersømme sammen med overlock eller en stræksøm. 

3. Læg nu skuldersømmene lige ovenpå hinanden. på denne måde finder du midt foran og midt bagpå. (disse 2 punkter er vigtige når du skal sy din kant på. Mål nu fra midt for til midt bag med et målebånd. Jeg måler her 32cm x2 = 64cm hele vejen rundt. Kanten/ribben skal være ca. 20% mindre end halskanten. Det regner du ud på denne måde: 64cm x 0,8 = 51cm.

4. Mål 51cm af din strimmel og saml det til en ring ved at sy det sammen. Fold det nu sammen på midten og placer en nål i syningen (dette skal sidde midt bag). Placer ligeledes en nål i modsatte ende (dette er midt for). Fordel jævnt kanten med nåle imellem for og bag. 

6. Sy nu kanten fast. 

7. Kanten skal nu stikkes, så den lægger sig ned. Brug fx. 'Lynet' (stræksøm)

8. Nu til ærmekanterne: 

læg arbejdet ud som vist på billedet. og mål som vist. Jeg måler 64cm. i ærmet vil jeg ikke have kanten til at strække sig så meget som i halsen så derfor trækker jeg kun 15% fra (64cm x 0,85) = 51cm.

9.  klip 2 ens stykker kant. 

10. Fold på midten, nål det fast jævnt fordelt på kanten og sy det fast.

11. til stikningen ved ærmerne har jeg valgt en 3-stings zigzag for at vise hvordan det ser ud. 

12. sy nu sidesømmene sammen. 

13. træk enden af overlocken ind i syningen med en stor nål. læg sømmen ned med en stikning.

14. læg op med 3cm for neden, med rigeligt nåle. vend om og sy med 3-stings zigzag fra retsiden. (jeg har sat et stykket malertape, så jeg har noget at måle efter) 

15. klip forsigtigt overskydende stof af på bagsiden. 

sådan ser det ud forneden på undertrøjen. 

færdig!

...og manden er glad :-)

 

4 kommentarer
Anette February 25, 2021

Dejlig vejledning, tak for den!
Ville ønske du havde skrevet lidt om stinglængder, trådspænding, trykfodstryk og differentiale. Kh

Lene Hinz February 25, 2021

Tak for vejledningen 👏🏻
Nu har jeg vovet mig ud i at sy i den lækre uld/silkeblanding 😊
Hvordan vasker du tøjet.?
Maskine uldprogram?
Maskine 30 ˚?
Håndvask?
Mvh Lene

Lene Hinz February 25, 2021

Tak for vejledningen 👏🏻
Nu har jeg vovet mig ud i at sy i den lækre uld/silkeblanding 😊
Hvordan vasker du tøjet.?
Maskine uldprogram?
Maskine 30 ˚?
Håndvask?
Mvh Lene

L. Vinkel February 25, 2021

Lige det jeg manglede. Tak

Noget på hjerte? - Efterlad en kommentar

OBS - kommentarer skal godkendes inden de er synlige.